Kendi adıma konuşursam -gevrek kurabiye sevdiğim için - pek uyuşamadım diyebilirim..
Ben ölçüleri biraz değiştirdim ...Aşağıda benim yaptığım şekliyle aktarıyorum.Orijinal tarif için güzfasülyeleri ne gitmeniz gerekir...
Şimdi geçelim tarifimize:
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Yeterince un
2 yemek kaşığı salça( yerine ben bir daha yaparsam gıda boyası ile denemeyi düşünüyorum, salça lezzetini pek sevmedim)
2 yemek kaşığı susam
*Salça ve susam hariç tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
*Hazırladığımız hamuru iki eşit parçaya bölelim.
*Parcalardan birine salça diğerine susam katarak her iki parçayı da ayrı ayrı yoğuralım. Salçalı olana biraz daha un ilave etmek gerekiyor.
*Parcalardan herbirini merdaneyle dikdörtgen seklinde acarak,üst üste yerleştirelim ve rulo seklinde saralım.
*15 dakika buzdolabında beklettikten sonra 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
*Dilimleri elinizle yuvarlak şekline getirip,biraz bastırarak önceden ısıtılmış 180 derece
fırında çok kızarmadan pişirelim...
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment