Friday, September 20, 2013

Tam Tahıllı Tuzlu Kurabiye



tam tahilli tuzlu kurabiye 1



Daha önce bahsetmiştim eşimin bir torba karışık tam tahıllı unla gelip, bu unu pişirmeyi yasakladığından ve benim ne yapıp edip ekmek yaptığımdan :))


 


Şimdi de sırada kurabiye yapmak vardı... hayır amacım kurabiye yapmak, bu unlardan nasıl bir lezzet çıktığını merak ettiğimden değil... gerçekten :P..... ben eşimin çiğ un yemesine dayanamıyorum :))))


 


 


Malzemeler:


  • 1su bardağı tam buğday unu

  • 1 su bardağı karışık tam tahıllı un ( yulaf, çavdar, keten tohumu karışımı )

  • 1 su bardağı normal un

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )

  • 1 çay bardağı yoğurt suyu

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 pkt kabartma tuzu

  • Çörekotu ( üzerine )



Yapılışı:


Buğday unu, karışık tahıllı un, tuz ve kabartma tozu karıştırılır üzerine yoğurt suyu ( bol sulu yoğurt da olabilir ) , sıvıyağ ve yumurtanın akı ilave edilerek azar azar normal un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.


 


Hamurdan cevizbüyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve simit şekli verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 der. fırında kızarana kadar pişirilir.


 


Meyve suyu ya da çay eşliğinde servise sunabilirsiniz.


 


Afiyet Olsun.











No comments:

Post a Comment