Monday, September 23, 2013

TUZLU KURABİYE




Günaydınlar ....Bugün yine boyun ağrısıyla kalktım kaç gündür bu ağrı ile cebelleşiyorum, sağa sola dönemiyorum kaskatı oluyor boynum ilaç sürüyorum biraz geriliyor tekrar nüksediyor sonumuz hayrola , bu gidişle bir doktora gitmek şart ( hiç sevmen doktora gitmeyi çook zorda kalıcam da belki ) Neyse sizi de bunaltmadan bugün kü tarifime geçeyim.



Bugün kü tarifim büyük kızımın ( çok zor beğenir) "anne pastane kurabiyelerinden yaparmısın " dediği pastanedekilerden de harika olan bu tarifim taaa lise yıllarından kalma. Tuzlu kurabiyeleri sevenler için mutlaka deneyin diyebileceğim, ağzıda un gibi dağılan yedikçe yedirten , nefis bir tarif.

tuzlu kurabiye 1




Malzemeler (1 tepsi için )


1 /2 su bardağı sıvıyağ


1/2 su bardağı su


1/2 limon suyu


1/2 paket tereyağı (yumuşak)


1 çay kaşığı karbonat


1 tatlı kaşığı tuz


1 yumurta ( Sarısı üzerine)


Aldığı kadar un




Üzerine


susam , çörekotu








  • Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak ve özlü bir hamur yapalım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp rulo yaparak uzatalım. U şeklinde ortadan ikiye katlayıp birbirine ters yönde çevirip burgu şekli yapalım .






  • Veya istediğiniz başka herhangi bir şekilde kurabiyelerimizi yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra önceden ısıtlmış 170 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.






  • NOT : Hamurumuzun un kıvamını ayarlamak için yoğurduğumuz hamurumuzu elimizde yuvarlayarak uzatalım, eğer kesilmeden yuvarlanıp açılıyorsa kıvamı tamamdır.




No comments:

Post a Comment