
Zencefili özellikle kakolu keklere çok yakıştırıyorum.Göz kararı yaptığım keklere evde varsa kakao,damla çikolata,zencefil eklerim mutlaka ,denemeyenlere tavsiye ederim hoş bir aroması oluyor.Yanınada tuzlu kurabiyeleri yapıp ,çayınızıda demledinizmi .....afiyet olsun !
Malzemeler:
1 paket yumuşamış margarin
1 limon suyu
1 paket kabartma tozu
1yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Merdaneyle açarak kurabiye kalıbı ile kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler:
250 gr yumuşamış margarin
200 gr toz seker
4 yumurta
4 yemek kaşığı süt
350 gr un
1 paket kabatrma tozu
1 yemek kaşığı zencefil
3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. ( mayonez kıvamında olana kadar)
Yumuşamış margarin ve sütü ekleyin,mikserin en düsük ayarinda karıştırın.
Kakaoyu ,kabartma tozunu ve unu ekleyin.Mikseri bırakıp spatula yardımıyla havalandırarak karıştırın.
Kek kalıbınızı yada dikdörtgen bir borcamı margarinle yağlayarak üzerine biraz un serpin .Karışımı dökün ,önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment