Monday, December 2, 2013

Tuzlu Kurabiye



 Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Pastahane Tuzlu Kurabiyesi


tuzlu kurabiye 1


tuzlu kurabiye 2


tuzlu kurabiye 3
Benim senelerdir yaptığım ve çok beğenilen bir tuzlu kurabiyem var.Pastahane tuzlusu mutlaka denenmesi tavsiye olunur...Bu arada Carte d'Or dondurmalı pasta fanusu ile kendime çok cici dekupaj bir fanus yaptım,nasıl olmuş:)))Tuzlu kurabiyemin servisinde kullandım...

MALZEMELER

250 gr.oda yumuşaklığında tere yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta akı(sarısı üstüne)

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çay kaşığı muskat rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri İçin 

Yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı zeytin yağ

Susam

Çörek otu


tuzlu kurabiye 4
YAPILIŞI

-Un hariç tüm malzeme hamur yoğurma kabına alınır ve elle karıştırılır.

-Azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında özlü hamurumuz hazırlanır.

-Hamurdan parçalar koparılıp istenilen şekil verilir,ben genelde hep aynı 3 şekli yaparım:)

-Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

-Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytin yağ eklenip karıştırılarak kurabiyelerin üzerine sürülür.

-Susam+çörek otu serpilir.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun...






No comments:

Post a Comment