Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Pastahane Tuzlu Kurabiyesi

MALZEMELER
250 gr.oda yumuşaklığında tere yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı(sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı+1 tatlı kaşığı zeytin yağ
Susam
Çörek otu
-Un hariç tüm malzeme hamur yoğurma kabına alınır ve elle karıştırılır.
-Azar azar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında özlü hamurumuz hazırlanır.
-Hamurdan parçalar koparılıp istenilen şekil verilir,ben genelde hep aynı 3 şekli yaparım:)
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
-Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytin yağ eklenip karıştırılarak kurabiyelerin üzerine sürülür.
-Susam+çörek otu serpilir.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment