Tuesday, November 5, 2013

PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE



pastane usulu tuzlu kurabiye 1


Pastane tadında tuzlu kurabiye yapmaya ne dersiniz? harika bu  tarif  Sahrap Soysal 'a ait.çeşit çeşit tariflerin olduğu siteyi ziyaret etmek için tık tık.



malzemeler


Hamur için;



  • 125 gr bitkisel margarin


  • 2 yemek kaşığı tozşeker


  • ½ su bardağı süt


  • 1 paket kabartma tozu


  • 4 su bardağı un


  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ


  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri için;



  • 1 adet yumurtanın sarısı


  • 1 yemek kaşığı çörekotu

YAPILIŞI



  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğurun.


  • Kulak memesi yumuşaklığındaki hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin.


  • Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahın üzerinde uzun yuvarlak şeritler oluşturun. Hamur rulolarının uçlarını birleştirip çevirerek burgu şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.


  • Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. 175 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirip çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip servise sunun.  

Afiyet olsun.





No comments:

Post a Comment