Tuesday, August 6, 2013

Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye



kasar peynirli tuzlu kurabiye 1



Alaçatı'dan 3 çeşit kekik getirmiştim. Üç çeşit olduğunu da orada gördüm. Belki başka çeşitleri de vardır. Dağ kekiğini kullandım bu tarifte. Çok yakışıyor. Güzel bir hafta başlagıcında, güzel bir pazar için ... 







Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye


(Tarif;Lezzet Dergisi Tatlı Tuzlu Tarifler)






2 yumurta


225 gr tereyağı (oda ısısında)


1 tatlı kaşığı tuz


1çay kaşığı toz şeker 


7-8 dal taze kekik ya da 1çay kaşığı kuru kekik


1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar - taze kaşar kullandım -


Aldığı kadar un 






Üzeri için


Yumurta sarısı


Çörek otu, susam






Tüm malzeme derin bir kapta yoğrulur. Hamur tezgaha alınır merdane yardımıyla ince açılır. İstenilen kalıpla şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. 


No comments:

Post a Comment