Alaçatı'dan 3 çeşit kekik getirmiştim. Üç çeşit olduğunu da orada gördüm. Belki başka çeşitleri de vardır. Dağ kekiğini kullandım bu tarifte. Çok yakışıyor. Güzel bir hafta başlagıcında, güzel bir pazar için ...
Kaşar Peynirli Tuzlu Kurabiye
(Tarif;Lezzet Dergisi Tatlı Tuzlu Tarifler)
2 yumurta
225 gr tereyağı (oda ısısında)
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı toz şeker
7-8 dal taze kekik ya da 1çay kaşığı kuru kekik
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar - taze kaşar kullandım -
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Tüm malzeme derin bir kapta yoğrulur. Hamur tezgaha alınır merdane yardımıyla ince açılır. İstenilen kalıpla şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment