Friday, August 30, 2013

Tuzlu Kurabiye


tuzlu kurabiye 1


tuzlu kurabiye 2 Sofra Dergisi'nin Mart sayısından denediğim bir tarif. Umduğumdan daha güzel bir sonuç aldım.






Malzemeler :



125 gr. oda sıcaklığında margarin



2 yemek kaşığı yoğurt



1 yemek kaşığı sirke



1 adet limonun rendelenmiş kabuğu



1 çay kaşığı tuz



aldığı kadar un





Üzerine;



1 adet yumurtanın sarısı



çörekotu, haşhaş tohumu





Yapılışı :



Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küşük parçalar kopartılıp, isteğe göre şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu-haşhaş tohumu serpilir. 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.





Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment