- Ana Sayfa
- Ayın Sefi
- Mutfak Akademisi
- One Bite Sweet
skip to main | skip to sidebar
26 Nisan 2010
Tuzlu kurabiyeler
Kategori: Kurabiye kutusu 6 Yorum varNe kadar tembel oldum yine bu aralar. Oysa yazılacak o kadar tarif varki hangisinden başlasam karar bile veremiyorum. Bir ara paylaşılacak kadar güzel pek tarifim olmadığı için yazamıyordum peki şimdi bahanem ne TEMBELLİK. Bilgisayarı elime alınca yazı yazmak yerine başka konulara takılıyorum ve bizim tarifler yine arada kaynayıp gidiyor. O kadar çok kek- pasta tarifi yaptım ki geçtiğimiz 2 ay boyunca artık evde rejim rüzgarlarını estirmenin vakti geldi. "Rejim ve ben" birbirini sevmeyen ikili. nasıl olucaksa bakalım görecez. Peki neden bu kadar kek-pasta... Cambridge School of Cullinary Arts 'da pastacılık eğitimleri alıyorum desem. Çok uzun zamandır böyle bir kursa gitmeyi hayal ediyordum , ama fırsat bulamadığım için yerine deli gibi pastacılık kitapları almaya başlamıştım. Sonunda kurslara başladım ve herhafta sonu eve kutularca pastalarda gelmeye başladı , ardından kilolarda...
Kurslarda detaylı resimler çekme fırsatım olmadı ama yapılanların bitmiş hallerinden bazı örnekler çekebildim ve tarifleriyle inşallah önümüzdeki günler sizlerle olacaklar :-) Ama tatlı tariflerine başlamadan araya bir tuzlu koyalım istedim. Klasik tuzlu kurabiyeler ama ben içine biraz krem peyniri koyuyorum gayet lezzetli oluyor. Umarım sizde beğenirsiniz.
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı sirke
- 2 çay kaşığı tuz
- 50 gr. krem peyniri (yaklasik 1/4 pk)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
- Çörek otu (üzerine serpmek için)
Yapılışı:
- Fırını 175C (350F) derecede ısıtın.Yumurtalardan birisinin sarısını ayırın.
- Çörek otu dışındaki diğer tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açıp yuvarlak mini kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
- Önceden ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyetle
No comments:
Post a Comment