Monday, August 5, 2013

Tuzlu Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 1 Peynirli pidelerim.


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 2

Rulo yapılmış tuzlum


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 3 Küçük poğaçalarım.


Büyük poğaçalarım


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 4

Tuzlu muffinlerim.


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 5 Susamlı kurabiyelerim.


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 6 Patatesli Rulom


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 7 Zeytinli kurabiyelerim..


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 8 Susamlı ve haşhaşlı kurabiyelerim.


Peynirli kurabiyelerim..


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 9 Susamlı simitlerim...


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 10 Zeytinli,sosisli,peynirli küçük pizzalarım.


tuzlu kurabiye yapmanin puf noktalari 11 Küçük Kandil simitlerim...


PÜF NOKTALARI:



*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka elenmesi gerekir.


* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.


* Yumurtalar taze olmalıdır.


* Yoğurt ekşi olmamalıdır.


* Sıvıyağ veya margarin tercih edebilirsiniz.


* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin


* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.

* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.


* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.


* Tuzlu kurabiyelerde yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.


* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.


* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.


* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.


* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.


* Tuzlulara kaoyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.


* Tuzluların üzeri susam, çörekotu, pul biber ve yumurta ile süslenir.


* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.


* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.


* 35-40 dakikada genellikle pişer.


* Herkes fırınını tanırsa, pişirneyi daha iyi becerir.


* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.


* Tuzlu kurabiyelerde cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.


* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.


* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlarrr...


* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.


* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.


* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.


* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.


* Yukarıda görülen bütün kurabiyeler bizzat kendim yaptım.Tarifleri daha sonra..




KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR













No comments:

Post a Comment