Peynirli pidelerim.
Rulo yapılmış tuzlum
Küçük poğaçalarım.
Büyük poğaçalarım
Tuzlu muffinlerim.
Susamlı kurabiyelerim.
Patatesli Rulom
Zeytinli kurabiyelerim..
Susamlı ve haşhaşlı kurabiyelerim.
Peynirli kurabiyelerim..
Susamlı simitlerim...
Zeytinli,sosisli,peynirli küçük pizzalarım.
Küçük Kandil simitlerim...
PÜF NOKTALARI:
*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka elenmesi gerekir.
* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurtalar taze olmalıdır.
* Yoğurt ekşi olmamalıdır.
* Sıvıyağ veya margarin tercih edebilirsiniz.
* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin
* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.
* Tuzlu kurabiyelerde yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.
* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.
* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.
* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.
* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Tuzlulara kaoyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.
* Tuzluların üzeri susam, çörekotu, pul biber ve yumurta ile süslenir.
* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.
* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.
* 35-40 dakikada genellikle pişer.
* Herkes fırınını tanırsa, pişirneyi daha iyi becerir.
* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.
* Tuzlu kurabiyelerde cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.
* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.
* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlarrr...
* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.
* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.
* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.
* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.
* Yukarıda görülen bütün kurabiyeler bizzat kendim yaptım.Tarifleri daha sonra..
KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR
No comments:
Post a Comment