Thursday, August 8, 2013

Tuzlu Kurabiye


Artık bloguma hakettiği zamanı ayıramıyorum malesefki. Bebekle hayatımız daha bir düzene girdiğinde eskisi gibi sık sık birşeyler eklemeyi umut ediyorum. Sevgili Pastakur Zeynep PDÇS 39.Hafta etkinliğine davet etmiş, davete de icabet etmek gerek deyip geçen hafta sonu yine yaptığım tuzlu kurabiyeyi ekliyorum. Zeynep'e etkinlikte kolaylıklar diliyorum.tuzlu kurabiye 1


tuzlu kurabiye 2

Malzemeler:


1 yumurta sarısı (akı üstüne sürülecek)

200 gr margarin/tereyağ (Oda ısısında)

½ çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 pk kabartma tozu

2 yemek kaşığı sirke

200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri

Alabildiği kadar un

Dere0tu, tuz, çörekotu/susam/haşhaş



İsteğe bağlı olarak pulbiber, salça, çeşitli baharatlar da eklenerek farklı çeşitler yapılabilir.



Yapılışı:


Margarin, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve yumurta iyice birbirine karıştırılır. Rende kaşar ve dereotuda eklenerek kulak memesi yumuşaklığını elde edene kadar un eklenir. Kalıpla yada elle şekil verilerek üzerine çırpılmış yumurta akı sürülür. Çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Ilık Ilık servis edilir.



Afiyet Olsun



No comments:

Post a Comment